Inrego
Stocklists

Vår cirkulära process

Cirkulär fabrik mitt i Täby

Välkommen till vår lokala produktion i Täby! Här rekonditionerar vi årligen 350 000 unika IT-produkter. Vi kallar dem just unika, eftersom varje produkt kräver handpåläggning av våra tekniker för kvalitetstest och rekonditionering. Vi är stolta över att ha fått den cirkulära ekonomin att fungera i praktiken sedan 1995. Här får du läsa mer om vår cirkulära process och hur den går till.

Så går det till:

Säkra transporter

När vi fått en bokning av dig som kund skickar vi ut säkerhetsskåp som ni fyller med IT-utrustning ni inte längre har någon användning för. Vi garanterar hög säkerhet på alla våra logistiklösningar för att ingen information ska kunna läcka under transport mellan er och vår anläggning. Våra speditörer följer NSAB 2015 och bakgrundskontroll sker på alla chaufförer.

Registrering och identifiering

När produkterna har anlänt till Inrego får de unika enhetsidentifikationer och registreras i vår kundportal där du kan följa hela processen digitalt. Hade du inte full koll på vad ni fyllde skåpet med innan det skickades till Inrego? Du kan vara lugn – tack vare vår transparenta process kan du luta dig tillbaka och låta oss göra inventeringen åt dig!

Produkterna raderas och testas

Certifierad dataradering utförs och produkternas funktionalitet testas. Därefter graderas de efter skick och prestanda. Processen kopplas direkt till kundportalen så att du får insyn i vilka defekter vi registrerat och således också vilken ekonomisk ersättning ni får. Dessutom får du information om hur mycket som går att återanvända och därav också vilken koldioxidbesparing ni bidragit till genom att ge produkterna nytt liv.

Räddningsstationen

Produkter med svåra defekter skickas till vår räddningsstation. Där sätts nya reservdelar in, chassin fräschas upp och skärmar byts ut eller slipas. Om något inte går att rädda i sin egen form, plockas det isär för att bli till reservdelar som kan rädda en annan enhet.

Andrahandsmarknad för reservdelar

Vi säljer och köper reservdelar på nätet för att få ut så mycket värde som möjligt av produkterna vi får in. Därför har vi även ett stort reservdelslager och ett team som jobbar med att matcha utbud och efterfrågan på reservdelar på elektronik.

Produkterna putsas och packas

När rekonditioneringen är genomförd så putsas och packas produkterna inför försäljning. För oss på Inrego är det viktigt att känslan av att köpa nytt inte försvinner bara för att produkterna är återanvända. Därför är det viktigt för oss att skapa en fin slutfinish innan de levereras till sin nästa användare. Därför är det viktigt för oss att skapa en fin slutfinish innan de levereras till sin nästa användare.

Produkterna säljs vidare och används igen

Slutligen är produkterna som nya igen! De säljs vidare eller hyrs ut till skolor, kommuner, privatpersoner och organisationer för i princip halva priset från nyproduktion, och med ett klimatavtryck som är omkring 85 procent längre från nytt.* Produkterna säljs med öppet köp, långa garantier och fri support. Dessutom medföljer alltid ett erbjudande om återköp – så att de nya användarna vet att vi gärna köper tillbaka produkterna, oavsett skick, när de inte längre har behov av dem.

*Inregos rapport (2023) ”IT-produktens klimatpåverkan”

Besök vår cirkulära produktion

Vår fabrik lockar såväl makthavare som journalister och kunder. Vi är glada att få visa hur den cirkulära ekonomin fungerar i praktiken, och delar generöst med oss av våra utmaningar och erfarenheter om att driva ett bolag inom återanvändningsindustrin. Är du företagare eller engagerad för att driva på den cirkulära ekonomin? Kontakta oss så bokar vi in ett besök!