Inrego
Stocklists

Rapporter

Välkommen till våra rapporter! Här samlar vi alla våra rapporter och analyser för att ge dig en djupare insikt i vårt arbete och de framsteg vi gör inom cirkulär IT.

Sveriges kommuners IT-hantering – på väg mot cirkulär teknik och mindre utsläpp

De flesta är överens om att vi behöver minska våra utsläpp och överutnyttjandet av vår natur, men trots det finns det fortfarande ett glapp mellan vilja och handling i offentlig sektor. Årligen skrotas eller skänks IT-produkter för miljonbelopp bland Sveriges kommuner – ett enormt slöseri finansierat av skattebetalare. Varför avyttrar inte kommuner sina IT-produkter på ett resurseffektivt sätt, och hur kommer det sig att det fortfarande är väldigt få som upphandlar cirkulärt inom IT?

Här kan du läsa mer och ta del av rapporten.

IT-produktens klimatpåverkan

Dyk ner i Inregos banbrytande rapport "IT-produktens Klimatpåverkan" för att förstå och minska din IT-verksamhets miljöpåverkan. Utforska uppdaterade CO2-data och få konkreta strategier för att hantera utsläpp i era IT-processer. Ladda ner och ta del av viktiga insikter som positionerar er i framkanten av hållbar IT-innovation. Börja din resa mot hållbarhet redan idag!

Ta del av rapporten här!

Rapport: Klimatavtrycket för svenska tjänsteföretag

En betydande del av företagsutsläppen kommer från IT-hanteringen. I en studie gjord av Climatehero på uppdrag av Inrego har utsläppen från svenska tjänsteföretag kartlagds. I kartläggningen framgår att mellan 3–33% av tjänsteföretags totala utsläpp kommer från inköp av IT-hårdvara, med ett generellt snitt på 12%.

Ta del av rapporten här!