Inrego
Stocklists

Sebastian Holmström nominerad till Sveriges Bästa Hållbarhetschef!

Nyheter 22 januari 2024 2 min läsning

Sebastian Holmström, Inregos hållbarhetschef är nominerad som en av de fyra finalisterna för Aktuell Hållbarhets pris Årets Hållbarhetschef.

Det är med stor glädje vi delar nyheten att vår Hållbarhetschef, Sebastian Holmström, är en av de fyra finalisterna i Aktuell Hållbarhets prestigefulla utmärkelse Årets Bästa Hållbarhetschef!

Aktuell Hållbarhet är en utmärkelse som baseras på en kombination av åstadkommen affärsnytta, åstadkommen hållbarhetsnytta, ledarskap, samt innovation och nytänkande. Priset har delats ut sedan år 2014 och bland de tidigare vinnarna återfinns bland annat Åsa Domeij, Axfood (2022), Andreas Follér, Scania (2021) och Kaj Török, Max Burgers (2020).

De fyra hållbarhetscheferna som under året 2023 utmärkt sig mest enligt Aktuell Hållbarhets jury är Sebastian Holmström, Inrego, Humaira Baneryd, Rexel Sverige AB, Fredrik Nilzén, Swedbank, och Anna Hagvall, Samhall. Bland

- För mig hänger hållbarhetsnytta, affärsnytta, innovation och nytänkande ihop för att det är i kärnaffären där hållbarheten sker, säger Sebastian om hans syn på hållbarhetsrollen idag. Under året har han utvecklat kommunikationen för hur Inrego på ett enklare sätt kan prata om hållbarhet med sina kunder, och han har tagit fram en ny vision, mission och hållbarhetsstrategi som han tydligt förankrat i Inregos affärsstrategi med främsta mål att ha en positiv påverkan på samhället.

Dessutom har Sebastian strukturerat upp Inregos arbete med hållbarhetsrapportering och beräkning, där vi tagit kliv i att minska utsläppen från våra största källor.

- Ett exempel på detta är att en stor del av våra utsläpp kommer från inköp av en reservdel. Där har vi har implementerat flera åtgärder och ser nu mycket lägre utsläpp, samtidigt som det har minskat kostnaderna, fortsätter Sebastian.

Vi på Inrego är otroligt stolta och glada över att ha Sebastian i vårt team, och vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans för en hållbar framtid. Stort lycka till Sebastian – hela Inrego hejar på dig!

Läs mer om priset här.