Inrego
Stocklists

Inregos grundare och vd utsedd till Årets Företagare i Täby

Pressmeddelanden 25 april 2024 3 min läsning

På den årliga företagsträffen i Täby kommun fick Henrik Nilsson, vd och grundare för det cirkulära it-företaget Inrego, ta emot den fina utmärkelsen Årets företagare. ”Det känns otroligt roligt och ärofyllt”, säger Henrik Nilsson.

Under onsdagskvällen hölls det årliga företagseventet i Täby kommuns regi. Under träffen delas ett pris ut till en person kommunen som är en förebild för andra företagare och som inspirerar fler till entrenernörskap. Utmärkelsen delas ut av branschorganisationen Företagarna, och för att bli nominerad ställs höga krav på både lönsamhet och tillväxt.

I år tog det cirkulära it-företaget Inregos grundare och vd, Henrik Nilsson, emot den ärofyllda utmärkelsen. Han startade Inrego 1995 med syftet att tillgängliggöra datorer till fler och flyttade företaget till Täby 2005. Idag är har Inrego över 170 anställda i både Sverige och Finland, bedriver partnerskap och samarbeten med såväl företag som myndigheter, och säljer återbrukad IT till över 45 länder välden över. Under 2023 återbrukade företaget över 350 000 IT-produkter, vilket ledde till minskat behov av nyproduktion och koldioxidbesparingar på hela 87 300 ton.

-          Det är mycket ärofyllt att få ta emot pris som Årets Företagare. Jag delar det med alla mina fantastiska medarbetare på Inrego som dagligen driver på omställningen till en cirkulär ekonomi. Nästa steg är att fortsätta skala upp här i Täby, med målet är att skapa den främsta cirkulära hubben och industrin i Norden, säger Henrik Nilsson.

Under kvällen deltog företagare från Täby kommun. Ett flertal utställare fanns på plats, pris delades ut till årets UF-företag som gick till elever på Täby Enskilda Gymnasium, och Henrik höll även ett föredrag om de konkurrenskraftiga fördelarna med att ställa om till en cirkulär ekonomi.

Som vinnare av Årets Företagare i Täby går nu Inrego vidare till en regionfinal. Om de går vidare även där väntar en nationell final med alla de främsta företagarna i Sverige.

Isabell Bergström

Kommunikatör

isabell.bergstrom@inrego.se