Inrego
Stocklists

Inrego invald i Cradlenets styrelse

Nyheter 24 april 2024 2 min läsning

Under onsdagseftermiddagen blev det klart att Inregos kommunikationsansvarig, Isabell Bergström, blir invald Cradlenets styrelse. ”Nätverket har en imponerande position i den cirkulära omställningen. Jag ser fram emot att ge mer drivkraft till bolag i hållbar omställning” säger hon.

Det cirkulära nätverket Cradlenet är ett av världens äldsta cirkulära ekonomi-nätverk som hjälper företag och organisationer med omställningen till cirkulär ekonomi. Visionen är att Sverige senast år 2035 har en cirkulär ekonomi på plats, som förutsättning för att nå det nationella klimatmålet för 2045.

”Det är med stor ära jag blir en del av Cradlenets styrelse. Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från den cirkulära elektronikbranschen och ge mer drivkraft till bolag i hållbar omställning. Det finns stora fördelar med en resurseffektiv och cirkulär marknad – och jag vill inspirera fler till att ta del av dem!”, säger Isabell Bergström, Inrego.

Det senaste året har nätverket drivit opinionsbildning inom cirkulär ekonomi, genomfört webinarier, föreläsningar och debatter, samt medverkat i en rad cirkulära projekt och initiativ. Vidare har de arrangerat det stora hållbarhetsevenemanget Nordic Sustainability Expo 2023, och medverkat i arrangemang av Nordic Circular Summit 2023. Utöver detta har de löpande stöttat medlemmar i sitt omställningsarbete till cirkulära affärsmodeller. Under 2024 planeras arbetet fortsätta och skalas upp ytterligare.

Utöver Isabell blir ytterligare tre styrelsemedlemmar invalda till Cradlenet. Det är Tove Blomgren, Creative Director at SALLY, EY Doberman, Christopher Lyrhem, Future & Strategy Analyst at SEB och Marja Boström, projektledare på Hållbar Utveckling Skåne.

Övriga medlemmar i styrelsen är:

Malin Ljung Eiborn, Rejlers
Elin Bergman, Cradlenet
Camilla Cederquist, Atea
Marcus Linder, RISE
Vojtech Vosecky, The Circular Economist
Christian Engene, Remanufaktur
Liv Andersson, Stena Recycling