Inrego
Stocklists

Det cirkulära IT-företaget Inrego nominerade till Market Awards 2024

Pressmeddelanden 28 augusti 2024 2 min läsning

Market Awards 2024 logga bredvid bild på en mörkblå Inrego-mobillåda.

Inrego har blivit nominerad som en av tre finalister i kategorin Hemelektronik vid Market Awards 2024. Priset syftar till att lyfta fram de bästa företagen inom detaljhandeln, och ges ut i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm. 

Market Awards lyfter fram de företag som har utmärkt sig på en hårt konkurrensutsatt marknad. Finalisterna är utvalda efter en omfattande researchprocess baserad på ekonomiska nyckeltal, kundupplevelse, varumärkets styrka, innovation och hållbarhet. Inrego är stolta över att i år bli nominerade i kategorin som Kjell och Company vann i fjol. 

"Det är en ära att bli nominerade till detta pris," säger Henrik Nilsson, vd för Inrego. "För oss är det tydligt att marknaden är mer medveten än någonsin där allt fler inser vikten av ESG och eftersöker en verkligt hållbar IT-hantering. Vi är både stolta och glada över att kunna hjälpa till och bidra med lösningar som ger vinster till både människa, företag och miljö” 

Vinnarna av Market Awards 2024 kommer att tillkännages den 10 oktober vid en gala i Spegelsalen på Grand Hôtel i Stockholm. 

Om Market Awards 
Market Awards delas ut till de främsta företagen i de tio största branscherna i detaljhandeln. Valet av pristagare utgår från en undersökning som leds av tidningen Market och Center for retailing, Handelshögskolan i Stockholm. Undersökningen hämtar även data från Xtreme Insights, som arbetar med varumärkesutveckling, och Better Business World Wide, som gör kundupplevelsemätningar. 

Om Inrego 
Inrego är en ledande aktör inom återanvänd elektronik som arbetar för att ställa om världens IT-konsumtion till att bli hållbar. I den cirkulära fabriken i Täby återanvändes över 350 000 IT-produkter 2023, vilket ledde till en koldioxidbesparing på 87 300 ton. Företaget startade redan 1995 och har under sin verksamma tid konstant utmanat och utvecklat den cirkulära ekonomin för IT.