Inrego
Stocklists

Demirok: "Storskalig cirkulär affärsmodell som utmanar nyproduktion"

Nyheter 21 augusti 2024 2 min läsning

Centerpartiets partiledare Demirok i Inregos produktion i samtal med Inregos VD och grundare Henrik Nilsson. Båda bär gula säkerhetsvästar. Produktionsmiljö med datorer i bakgrunden.

Den 15 augusti var Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok på plats i Inregos lokaler i Täby. Inrego fick chansen att visa hur den cirkulära ekonomin kan fungera i praktiken och hur den kan skapa nya jobb och konkurrenskraft.  

Under rundvandringen fick Muharrem Demirok, partiledare för Centerpartiet, en nära inblick i Inregos lösningar och processer för att återanvända IT-hårdvara på en industriell skala. Inrego, som helt och hållet bygger sin affärsmodell på cirkulär ekonomi, är ett levande exempel på hur sådana affärer kan fungera i praktiken. 

"Det är innovationer som kommer driva omställningen till en cirkulär ekonomi, och det behöver inte bara vara tekniska innovationer utan också politiska eller affärsmässiga innovationer. Det här är en affärsmässig innovation och det är det som tar det till nästa steg – att göra något nytt av något som redan finns. Jag blir jätteglad," säger Muharrem Demirok. 

Sofia visar del av dator för centerpartiets ledare Demirok. Hållbarhetschef Sebastian och VD Henrik står i bakgrunden och ler.

Han tillägger även att det är imponerande att se storskaligheten i produktionen, något som visar att cirkulära affärsmodeller kan konkurrera med traditionell nyproduktion. "Det här är exakt det som behövs – goda exempel när man pratar cirkulär ekonomi.” 

Inregos hållbarhetschef Sebastian Holmström uppskattar att cirkulär ekonomi lyfts på den politiska agendan.  

“Det finns utmaningar med cirkulära affärsmodeller och därför är vi glada att frågor om cirkulär ekonomi tas upp på högpolitisk nivå. Genom att vara ett lönsamt företag som skalar en cirkulär affärsmodell vill vi visa vägen för fler. Den cirkulära ekonomin bidrar inte bara till miljön utan skapar också arbetstillfällen och det vill vi fortsätta med.” 

Inregos Hållbarhetschef Sebastian Holmström i produktionsmiljö, berättar om Inregos cirkulära affärsmodell.