Inrego
Stocklists

Inrego erhåller högsta betyg i JAC-revision

Nyheter 1 augusti 2024 2 min läsning

Inrego har uppnått högsta betyg i en nyligen genomförd JAC-revision (Joint Audit Cooperation). Revisionen, som ägde rum i juni 2024, resulterade i att Inrego fick betyget "A" med rubriken "Excellent" inom samtliga revisionsområden. 

JAC är en sammanslutning av telekomoperatörer som syftar till att verifiera, utvärdera och utveckla implementeringen av Corporate Social Responsibility (CSR) i tillverkningscentra hos viktiga multinationella leverantörer inom informations- och kommunikationstekniksektorn (IKT-industrin). Gruppen består av ledande telekomoperatörer som Telia, Telenor, Vodafone samt cirka 20 andra stora internationella aktörer. 

En JAC-revision innebär att en kooperativ grupp av företag granskar och bedömer en organisations CSR-aktiviteter. Målet är att säkerställa att företagen följer höga standarder för socialt ansvar och hållbarhet i sin verksamhet. Att erhålla betyget "A" med utmärkelsen "Excellent" är ett tydligt bevis på Inregos engagemang för hållbarhet och socialt ansvar. 

"Vi är oerhört stolta över att ha fått detta erkännande från JAC", säger Henrik Långmark, Miljö- och kvalitetsansvarig, på Inrego. "Detta betyg synliggör vårt långsiktiga arbete och vårt engagemang för att upprätthålla de högsta standarderna inom CSR och hållbarhet". 

Inrego har länge varit pionjärer inom cirkulär ekonomi och aktivt arbetat med att förlänga livscykeln för IT-utrustning genom återanvändning och återvinning. Genom vår kärnaffär bidrar vi inte bara till minskade koldioxidutsläpp utan också till att minska mängden elektroniskt avfall. 

”Utmärkelsen från JAC gör att vi fortsätter håller en ledande position inom hållbar IT-hantering och understryker vikten av att företag inom IKT-industrin tar sitt sociala ansvar på allvar”, fortsätter Henrik. ”Det är också ett uppmuntrande tecken på att samarbete mellan företag kan leda till betydande framsteg inom hållbarhet och socialt ansvar”, avslutar han. 

Henrik Långmark

Kvalitets- och miljöansvarig

henrik.langmark@inrego.se