Inrego
Stocklists

Henrik Nilsson blir Årets Företagare 2024 i Stockholms län!

Pressmeddelanden 18 juni 2024 3 min läsning

Inregos grundare och vd, Henrik Nilsson, har blivit utvald till Årets Företagare i Stockholms län. ”Det här är en vinst för alla cirkulära bolag som vågar ta klivet att satsa och skala upp”, säger han.

Under en företagslunch i Tessinska palatset stod det under tisdagen klart att Inregos grundare och vd, Henrik Nilsson, blir Årets Företagare i Stockholms län 2024. Priset delas ut av nätverket Företagarna som företräder 60 000 företag och 250 lokalföreningar i Sverige.

- Det här känns otroligt kul! Det är en vinst för alla cirkulära bolag som vågar ta klivet att satsa och skala upp. Det går att skapa hållbar lönsamhet – det här priset är ett bevis för det, säger Henrik Nilsson.

Redan 2005 tog Henrik emot utmärkelsen som Årets Företagare i Täby första gången. Då hade bolaget nyligen flyttat från Lund och valde att satsa på en större marknad i Stockholm. Idag har Inrego över 170 anställda i både Sverige och Finland, och bedriver affärer med företag över hela världen.

Priset delades ut av landshövding Anna Kinberg Batra och motiveringen löd:

”Årets Företagare i Stockholms län är en sann entreprenör – en person som identifierar ett problem, hittar en lösning och gör sin lösning tillgänglig för fler. Vår vinnare är därtill en verklig pionjär som inte bara var tidig in på sin marknad, utan som i stor utsträckning själv skapat sin marknad.

Vinnaren prisas för sitt varma och engagerade ledarskap, en innovativ affärsmodell samt att han tjänar som ett föredöme för andra genom att visa att hållbarhet inte måste kosta utan tvärtom kan vara en lönsam affär och utgöra fundamentet för ett framgångsrikt företagsbygge.”

Om priset Årets Företagare

Årets Företagare är en utmärkelse som delas ut för att synliggöra företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap driver och utvecklar sina verksamheter på ett lönsamt och hållbart sätt och bidrar till samhällsutveckling. Priset har delats ut sedan 1980.

Om Inrego

Inrego är ett ledande företag inom cirkulär it. Sedan 1995 har de drivit på omställningen till en cirkulär ekonomi genom att erbjuda hållbara och cirkulära it-tjänster till organisationer och företag. Under 2023 rekonditionerade Inrego över 350 000 it-produkter, vilket ledde till minskat behov av nyproduktion och koldioxidbesparingar på hela 87 300 ton.

Isabell Bergström

Kommunikatör

isabell.bergstrom@inrego.se