Inrego
Stocklists

Så halverar du IT-utgifterna i höst

Nyheter 28 augusti 2023 4 min läsning

Så halverar du IT-utgifterna i höst.

IT-kostnader är en av de största budgetposterna för många företag, men faktum är att det finns en hel del åtgärder som enkelt går att göra för att minska utgifterna drastiskt.

Färska siffror från Svensk Handel visar att e-handelns omsättning minskat under samtliga månader utom juli, och under perioden januari till juli minskade omsättningen med fyra procent.* Samtidigt har andrahandsmarknaden för IT inte bara stått stadigt, utan ökat. Inregos omsättning ökade med hela 28% under samma tidsperiod. Allt fler börjar inse de ekonomiska fördelarna med att köpa återbrukad IT till sina företag.

-        Generellt så skulle jag säga att man betalar ungefär hälften av vad de skulle kosta i butik när man köper begagnat hos oss. Du får dessutom ofta produkter av väldigt bra kvalitet – det som säljs vidare från svenska företag är i regel professional-produkter, säger Jonas Carlsson, COO på Inrego.

Proffsdatorer – utvecklade för att hålla länge

Proffsdatorer är utvecklade för att hålla länge och för många företag som inte har behov av den allra senaste tekniken fungerar en begagnad dator alldeles utmärkt för det vardagliga arbetet. Den största märkbara skillnaden mellan en ny och en begagnad dator är att den begagnade tar cirka 10 sekunder längre tid att starta. Och, prislappen naturligtvis.

Rekonditionering – när begagnat blir som nytt

De företag och organisationer som börjar handla rekonditionerat stannar ofta kvar hos Inrego. En av anledningarna handlar just om att produkterna går att lita på. Tack vare en gedigen rekonditioneringsprocess kan vi garantera lika lång livslängd som nytt, till halva priset.

Använda företagsdatorer som kommer in till Inrego genomgår först och främst en sortering där vi delar upp datorerna efter dess skick. Datorerna funktionstestas och där det behövs byts hårdvara såsom batteri, tangentbord eller primärminne ut för att säkerställa att datorerna kan användas i många år till. För att datorerna ska bli som nya rengörs de med tryckluft och paketeras i säkra emballage. Därmed skapas den där unika nykänslan även vid inköp av begagnade produkter.

Inte bara billigt – även en hållbar lösning för klimatet

Att köpa in begagnad IT-utrustning innebär inte bara stora ekonomiska fördelar utan även stora fördelar för miljön. Hela 3,7 procent av världens utsläpp kommer från elektronik och cirka 80 procent av koldioxidutsläppen kopplat till elektronikprodukter sker vid tillverkningen av dem. Vid tillverkning av en enda ny dator genereras upp till 1200 kg avfall och det krävs mängder av naturresurser såsom vatten och mineraler samt tid och arbetskraft.  

Just därför är rekonditionering ett viktigt steg mot att minska vår klimatpåverkan och att spara på jordens resurser. Genom att tänka cirkulärt och välja att köpa begagnad IT-utrustning bidrar ni som företag till att göra IT-branschen mer hållbar. Behovet av nytillverkning minskar samt mängden elektronikavfall som också har stor negativ påverkan på klimatet.  

Så minskar ni era IT-kostnader i höst:

  • Ta hand om den utrustning ni redan har genom underhåll och reparation när det behövs.

  • Sälj IT-produkter som ni inte längre använder. Ni tjänar pengar samtidigt som ni bidrar till att minska mängden elektroniskt avfall och behovet av nytillverkning. Med vår nya sida kommer ni igång på mindre än fem minuter.

  • Se över er infrastruktur och servermiljö och se om det finns något ni kan köpa som en tjänst istället och sälj sedan utrustning ni inte längre behöver. Detta är vanligen billigare eftersom flera av dessa tjänster kan skalas upp och ned efter behov.

Vill ni ha fler tips på hur ni kan sänka era omkostnader eller ta del av våra specifika erbjudanden i vår webshop? Kontakta oss, eller spana in vår webshop för rekonditionerad IT.

* https://computersweden.idg.se/2.2683/1.779783/trogt-for-e-handeln--omsattningen-minskar