Inrego
Stocklists

Rapportsläpp: IT-produktens klimatpåverkan

Nyheter 8 november 2023 2 min läsning

Är du ansvarig för IT eller hållbarhetsfrågor på ditt företag? Vill du få en djupare förståelse för hur er IT-hantering påverkar miljön och vilka steg ni kan ta för att minska ert klimatavtryck? Passa då på att ta del av vår nya rapport ”IT-produktens klimatpåverkan”.

2010 var vi på Inrego först på marknaden med att utsläppsberäkna IT för våra kunder, och 2020 skapade vi en vetenskaplig beräkningsmodell om klimatbesparingar genom återanvändning tillsammans med IVL Svenska Miljöinstitutet. Modellen revolutionerade marknaden och har sedan dess hjälpt tusentals företag och organisationer att målmedvetet sänka sina utsläpp inom IT.

Beräkningsmodellen genererar en databas över vilka konkreta återbruksbesparingar som går att göra genom att sälja vidare den IT som inte längre används, och investera i återbrukad elektronik när det är dags för en uppgradering av IT-utrustningen på företaget. Över tid utvecklas vårt sätt att tillverka och använda elektronik. Därför uppdaterar vi kontinuerligt vår databas vart tredje år.

I vår nya rapport finner du därför färska siffror från en mängd leverantörer av ett stort antal olika kategorier och underkategorier av IT-produkter. Dessutom bjuder vi på en tydlig kartläggning av utsläppen över en IT-produkts livscykel, jämförelser mellan återanvänt och nytt, samt strategiska tips på hur du som IT- eller hållbarhetschef kan få koll på IT-utsläppen i scope 3.

Allt fler företag arbetar aktivt för att få kontroll över sitt klimatfotavtryck. Med den här rapporten kan du ta steget till en medveten IT-hantering, och sänka ditt företags totala utsläpp med 10–30%.

Ladda ner rapporten här