Inrego
Stocklists

Det cirkulära IT-företaget Inrego utsedd till en av Europas topp 30 cirkulära lösningar för naturen

Pressmeddelanden 15 april 2024 2 min läsning

BRYSSEL. Under World Circular Economy Forum 2024, som just nu pågår i Bryssel, har det svenskgrundade cirkulära IT-företaget Inrego blivit utsett till en av Europas topp 30 cirkulära lösningar för naturen. 

Företagsledare, beslutsfattare och experter från hela världen samlas just nu i Bryssel för att diskutera cirkulära lösningar för en hållbar framtid under det årliga World Circular Economy Forum (WCEF). Som en del av programmet lanserar det finska innovationsprogrammet Sita en lista på de mest intressanta företagen inom cirkulär ekonomi som hanterar förlusten av biologisk mångfald. Det svenskgrundade cirkulära IT-företaget Inrego är en av 30 utvalda. 

"Det är en stor ära att få en sådan fin utnämning av Sitra tillsammans med andra pionjärer inom cirkulär ekonomi. Nu gäller det att skala upp och ersätta de traditionella lösningarna för att på riktigt kunna ställa om till en hållbar utveckling för såväl människa som miljö" säger Inregos grundare och vd, Henrik Nilsson. 

Listan från Sitra ämnar identifiera och lyfta fram europeiska cirkulära lösningar som kan inspirera och visa att det är möjligt att kombinera affärsmål med cirkularitet och minskad förlust av biologisk mångfald. 

Bland de 30 utvalda finns, utöver Inrego, bland annat Corbion, ett nederländskt företag som arbetar med att sätta upp vetenskapligt baserade mål för naturen; Parmaco Group, ett finskt företag som hyr ut modulbyggnader och minskar behovet av markanvändning och byggmaterial; samt Colorifix, ett brittiskt företag som minskar föroreningar i textilfärgning genom DNA-sekvensering och syntetisk biologi.  

Om Inrego 

Inrego grundades 1995 av Henrik Nilsson i Lund. Med visionen om att ställa om världens IT-konsumtion till att bli hållbar erbjuder företaget världsledande cirkulära IT-tjänster till hållbara organisationer och företag. Företaget har cirkulära fabriker i Sverige och Finland, och under 2023 hanterades 350 000 IT-produkter vilket ledde till 87 300 ton minskade koldioxidutsläpp. 

Isabell Bergström

Kommunikatör

isabell.bergstrom@inrego.se