Inrego
Stocklists

1995

Problemet och lösningen

1995 kostade en vanlig dator mycket pengar. Endast få hade en hemma. Mobiltelefoner fanns inte. Internet fanns knappt. Man satt i datorsalar på universitet och bibliotek. Drömmen för en student var en egen dator!

Idén med begagnat var intressant. Jag hade tidigare sålt begagnade frackar till studenter. En win,win,win för alla. Studenten som kunde gå på bal, den äldre herren som inte längre behövde den och för mig. Att skapa något värdefullt av något värdelöst var inspirerande.

Med datorer var det annorlunda. Nya modeller lanserade var 6:e månad med bättre datorkraft, mer minne och större hårddiskar. Här gick det fort, inte som med frackar som inte ändrat form på 100 år! Av samma anledning sågs begagnad IT inte som ett alternativ. Det gick inte att sälja!

Jag behövde inte det senaste, jag behövde bara en ordbehandlare. En dator för mina behov och till ett billigare pris. Det behövde mina studiekompisar också men det gick inte att få tag i. Borde man inte kunna köpa en begagnad? Borde det inte finnas butiker som sålde vad kunderna behöver på ett sätt som de förstod, och till ett halverat pris och med garanti? Tanken till Inrego var född.

Nu var det genomförandet kvar. Hur startar man ett bolag när man inte har några pengar och ingen vill låna ut. Man måste tänka annorlunda, måste skapa lösningar måste vara resurseffektiv och där startar resan med detta begrepp som idag är mer aktuellt än någonsin och är grunden i hela Inregos affärsidé.

Allt handlar om resurseffektivitet.