Inrego
Stocklists

GUIDE: 10 tips för en lönsam och hållbar IT-hantering

Nyheter 21 juni 2023 4 min läsning

När allt fler inser att det går att kombinera miljömässiga och ekonomiska fördelar genom en cirkulär IT-hantering har vidareförsäljning av IT blivit en självklarhet. Men för en hög avkastning krävs det att utrustningen genomgående håller ett gott skick. Här följer tio tips och råd på hur ni kan skapa en lönsam och hållbar IT-hantering – redan från första inköp av er nya IT-utrustning.

När de datorer, telefoner och skärmar som inte längre behövs på ert företag kan användas igen, så minskar vi koldioxidutsläppen samtidigt som vi tillgängliggör teknik till fler. Ju bättre produkter som säljs vidare för återanvändning, desto fler produkter kan återanvändas, och desto mer pengar får ni tillbaka på er cirkulära IT-hantering. För att minimera defektavdrag och maximera er avkastning rekommenderar vi att ni följer nedanstående råd.

1. Undvik stöldmarkeringar på synliga ställen. Vi förstår vikten av att skydda tekniken från att bli snodd. Men se till att placera era stöldmarkeringar på mindre synliga ställen på era bärbara datorer. Markeringen är nämligen mycket svår att få bort och riskerar onödiga repor vid rekonditionering.

2. Skydda er teknik. En telefon med spräckt skärm eller ett chassi med repor får defektavdrag som enkelt går att undvika genom att använda skärmskydd och skal under användning. Se också till att ha en bra datorväska att transportera din laptop i. En produkt som tappats i marken utan skydd får både interna och estetiska skador som markant påverkar värdet.

3. Undvik klistermärkningar och andra utsmyckningar på chassit. Det riskerar att ge missfärgningar, solskador, och repor när vi tar bort dem under rekonditioneringen.

4. Spara skärmfötter även om de inte används. Ju mer komplett utrustning som kommer till oss, desto mer kan återanvändas. Se därför till att spara så mycket som möjligt från orginalförpackningen även om det inte används av dig och din organisation.

5. Undvik tunga föremål på datorn. Under en dag full av möten hamnar en bärbar datorn bland både kaffekoppar, böcker och viktiga dokument. Kom ihåg är att aldrig placera några tunga föremål på din laptop, eftersom den då riskerar att få tryckskador.

6. Nyttja försäkringar. Många företag har gedigna försäkringar som täcker många av de skador som enkelt kommer under en dators livscykel. Se därför till att nyttja de försäkringar som finns innan ni säljer vidare produkterna för rekonditionering.

7. Lås upp era produkter innan ni skickar iväg dem. Många av de telefoner vi får in blir omöjliga att radera informationen på – eftersom enheten är låst av användaren som ägt den tidigare. Ett mycket viktigt moment är därför att logga ut från den molntjänst ni använder innan avyttring.

8. Skicka in färdiganvända produkter direkt. Produkter som ligger på kontoret och samlar damm minskar i värde med så mycket som 5% per månad. När ni valt att uppdatera er utrustning är det därför viktigt att ni säljer vidare det ni inte längre använder så fort som möjligt. Med vår nya tjänst kan ni registrera och se till att era produkter går till återanvändning på bara fem minuter. Ta del av den här

9. Skicka alltid med AC-adapters vid återanvändning av era produkter för att undvika onödiga defektavdrag och minskad CO2- besparing.

10. Satsa på säker transport till Inrego. Även den som tagit väl hand om sina produkter kan få ett högt defektavdrag om det slarvas vid transport. Vi rekommenderar att ni använder Inregos skåp och packinstruktioner för en trygg transportering och hög avkastning av era IT-produkter.

Har du några frågor och funderingar på hur just ni kan arbeta för att maximera er avkastning på använd IT? Kontakta oss, så hjälper vi er!