cirkular_it2.jpg

Såhär går det till

Så här återanvänder vi er IT-utrustning

Det ska vara hållbart, ekonomiskt och enkelt att återanvända IT-produkter. Därför har vi en smart återanvändningsprocess för företag - hela vägen från att vi köper er IT-utrustning till att vi säljer den vidare. En vinst för såväl ert företag som för samhället och miljön.  

Så här går det till: 

  1. Kontakta oss  

Ta kontakt med oss så hjälper vi er med rätt lösning för ert företag.  

  1. Packning och hämtning 

Antingen packar och hämtar vi er utrustning eller så packar och levererar ni den själva. Vi har olika lösningar beroende på vad det är ni vill skicka in, allt från säkerhetsskåp till mindre kartonger för enstaka mobiler. 

  1. Säker radering och avregistrering 

Våra tekniker raderar säkert all information på inkomna produkter enligt GDPR-standard. Den får också ett enhets-ID som följer med genom hela processen.  

Ni som säljare får ett raderingscertifikat och den fabriksåterställda produkten är redo för nästa steg.  

  1. Testning och uppgradering 

Vi testar alla produkter grundligt och bedömer vad som behöver fixas. Det kan vara allt från en ny hårddisk, ett nytt RAM-minne eller ett nyprintat tangentbord.  

  1. Återrapportering och vår kundportal 

När produkterna har säkerhetsraderats, testats och uppgraderats får ni en återrapport i vår kundportal. Där ser ni en ekonomisk sammanställning över produktvärde, raderingscertifikat och en hållbarhetsredovisning med koldioxidbesparing.  

Det är även i kundportalen ni beställer upphämtning av utrustningen ni vill skicka in till oss och ni kan följa hela återtagsprocessen direkt.   

  1. Vidareförsäljning 

Nu är er IT-utrustning redo att säljas till företag, organisationer, skolor och privatpersoner.  

Våra produkter kommer alltid med garanti, support & service.