Inrego
Stocklists

”Vi ser redan en CSRD-effekt”

Nyheter 10 januari 2024 2 min läsning

”Vi ser redan en CSRD-effekt” - Inrego i Miljö och Utveckling.

De nya kraven på obligatorisk hållbarhetsredovisning är här, och redan nu ser Inrego en CSRD-effekt. ”CSRD ger företag med hållbarhet i sin kärnaffär en stor konkurrensfördel”, förklarar Sebastian Holmström, hållbarhetschef på Inrego, till Miljö & Utveckling.

Från årsskiftet började EU:s nya och obligatoriska direktiv på hållbarhetsredovisning att gälla. Till en början innefattar det börsnoterade bolag med fler än 500 anställda, för att utökas succesivt med strängare krav och fler bolag som innefattas. För företag som erbjuder hållbara tjänster i sin kärnaffär inger det en stor konkurrensfördel, förklarar Sebastian Holmström.

”En bättre rapportering skapar inte en förändring i sig, utan det handlar om hur vi använder oss av rapporteringen. Vi behöver se på CSRD som en affärsmöjlighet genom att koppla hållbarhet till sälj, marknad och affärsutveckling. Det är först när en affärsmodell skapar mer miljönytta än tidigare som hållbarhet faktiskt sker. Därför är CSRD så spännande, att det ger hållbara företag en konkurrensfördel, säger han till Miljö och Utveckling.

Under förra året hade Inrego en stark tillväxt och börjar nu närma sig en halv miljard i omsättning på begagnad IT. Att cirkulär IT trendar menar Sebastian beror på ett tydligt skifte i synen på begagnad IT.

”Tidigare har de största argumenten alltid varit pris, nu börjar hållbarhet vara den främsta anledningen till att kunder kontaktar oss. Därför gäller det för oss att vara snabba på bollen och utnyttja den affärsnytta som CSRD skapar, förklarar Sebastian Holmström.

Vill du läsa hela artikeln i Miljö och Utveckling? Klicka här!