Inrego
Stocklists

Trygghet och flexibilitet gör att Actic fortsätter köpa rekonditionerad IT från Inrego

Kundcase 23 februari 2022 3 min läsning

I 10 år har Actic samarbetat med Inrego för att köpa in rekonditionerad IT-utrustning till sina medarbetare. Det viktigaste för Actic var att hitta en leverantör som kan erbjuda prisvärd IT genom flexibla samarbetslösningar och pålitlig service. Att återanvänd IT gynnar miljön har varit en bonus som stärkt företaget både internt och externt.

Actic startades 1981 och är en ledande friskvårdskedja med 170 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland och Österrike. Genom sitt arbete vill Actic skapa ett friskare samhälle genom att inspirera människor till bättre hälsa. Samtidigt jobbar Actic för ett mer hållbart samhälle genom att tillhandahålla sina 200 medarbetare återanvända laptop och smartphones från Inrego.

- Anledningen till att vi började se oss om efter återanvänd IT-utrustning grundades primärt i att vi behövde få ned kostnaderna och vi kunde då köpa in laptops och smartphones till ett bättre pris, säger Johan Huss, IT-tekniker på Actic. Billigt är inte alltid bra, men när vi hittade Inrego fick vi direkt en jättebra kontakt som gjorde övergången enkel. Med Inrego har vi en bra leverantör och en trygghet i att alltid veta vad vi får.

Att hitta en leverantör med fokus på bra service var viktigt för Actic. Om det funnits någon utmaning eller fundering har Johan alltid känt att sig trygg med att hans kontakt på Inrego ställt upp.

- Inrego har hjälpt oss med allt möjligt, vi har ett fantastiskt samarbete, säger Johan Huss. Inrego är en av få leverantörer som ser till våra specifika behov och ser alltid till att hjälpa till.

Miljöaspekten av att köpa återanvänd IT har inte varit det primära för Actic, men det har varit en välkommen bonus. Däremot ser man till att ta väl hand om IT-utrustningen så att de kan användas längre.

- Miljöaspekten har visat sig gynna oss både internt och externt. Varje år får vi diplom från Inrego som visar vad vi sparat miljön genom att köpa återanvänd IT. Internt har vi då känt oss stolta och kunnat klappa oss själva på axeln. Men även i samtal med leverantörer ser man det positivt att vi sparar på både miljö och pengar genom detta samarbete.