Inrego
Stocklists

Tillväxtverket upphandlar stort återtag av IT, återbrukar 2 000 IT-produkter redan i år

Pressmeddelanden 20 februari 2023 2 min läsning

tillväxtverket och Inrego samarbetar.

Myndigheten Tillväxtverket lever upp till sitt namn om hållbar tillväxt. I ett avtal mellan Inrego och Tillväxtverket som löper till och med 2028 säkerställs nu att deras begagnade it-produkter kan återanvändas.

Tillväxtverket ser inte bara till att andra organisationer klarar av att möta framtidens utmaningar, utan har i upphandlingen för återtag av deras använda it-produkter också säkerställt att deras skärmar, datorer och telefoner som används på arbetsplatsen får ytterligare en livscykel efter att de är klara med dem. Kontraktet för återtag sträcker sig till och med 2028 – och redan i år planeras över 2000 enheter skickas in till Inregos återtagstjänst för rekonditionering. 

- Det känns fantastiskt när myndigheter tar tillvara på våra gemensamma ekonomiska och miljömässiga resurser. En stor andel av använda it-produkter har fortfarande ett högt värde, och när Tillväxtverket ser till att utöka livslängden för dessa, lever de upp till sitt namn om hållbar tillväxt, säger Stefan Hållberg, ansvarig för inköp från offentlig sektor på Inrego. 

Anledningen till att just Inrego vann upphandlingen grundar sig i att företaget kunde erbjuda det bästa förhållandet mellan pris och kvalitét för tjänsterna. Genom en noggrann process för rekonditionering kommer Inrego höja värdet på de använda produkterna och hjälpa Tillväxtverket i sitt arbete mot målet om att bli en cirkulär verksamhet. För varje produkt myndigheten skickar in får de dessutom ett detaljerat underlag med information om informationsradering, skick och koldioxidbesparingar – något som säkerställer en hållbar och cirkulär såväl som en trygg och säker hantering av deras it-produkter. 

- Vi är glada att kunna se till att alla de it-produkter som används inom myndigheten tas omhand på bästa sätt. Det blir en del i vårt arbete med att sänka våra koldioxidutsläpp för att nå de nationella klimat- och miljömålen till 2030, säger Sara Jonasson, Hållbarhetssamordnare på Tillväxtverket.