Inrego
Stocklists

Inregos vd nominerad till Hållbart Ledarskap 2023

Pressmeddelanden 7 september 2023 2 min läsning

Inregos vd nominerad till Hållbart Ledarskap 2023.

Henrik Nilsson, grundare och vd för det cirkulära it-företaget Inrego, är en av tre nominerade till priset för Hållbart Ledarskap 2023. Vinnaren koras på Hållbart Näringslivs Hållbarhetsdag den 17 oktober 2023.

Sedan 1999 har priset för Hållbart Ledarskap delats ut till företagsledare som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete i sin organisation eller i samhället i stort. Tidigare vinnare för priset är Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter (2022), och Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood (2021).

I år är Inregos grundare och vd, Henrik Nilsson, en av tre finalister för årets pris. Han ställs mot Lotta Boman, ägare och vd för Sigtunahöjden Hotell & Konferens, samt Liza Jonson, vd för Swedbank Robur. Under en direktsänd sändning på Hållbart Näringslivs youtubekanal blev nomineringen officiell för allmänheten.

-        Det känns givetvis oerhört glädjande att få vara nominerad tillsammans med så kompetenta företagsledare som Lotta och Liza. För mig handlar hållbart ledarskap om att locka fram mina medarbetares inre drivkraft, att förmedla framgångskoncept, och skapa en kulturell miljö som gör att människor fritt kan verka och lyckas, förklarar Henrik Nilsson.

Den slutgiltiga vinnaren koras på Hållbarhetsdagen den 17 oktober 2023, en konferensdag av Nätverket för hållbart näringsliv med fokus på social hållbarhet som framgångsfaktor för företag. Syftet med priset är att belysa att ett tydligt och engagerat ledarskap är en nyckelfaktor for ett hållbart näringsliv. Genom att uppmärksamma modiga företagsledare och deras arbete för en hållbar utveckling inom svenskt näringsliv vill nätverket lyfta goda förebilder som kan inspirera andra och därigenom också öka intresset för ledarskap.

Ta del av de tre finalisternas nomineringsfilmer här: Henrik Nilsson, Lotta Boman och Liza Jonson.