Inrego
Stocklists

Guide: Så höjer du din dators andrahandsvärde

Arbetsplats 7 november 2022 4 min läsning

Två personer som jobbar i Inregos produktion, en som checkar laptops och en som putsar upp mobiler.

Inregos produktionsteam är experter på att förlänga livstiden på dina IT-produkter. De testar närmare 2000 enheter dagligen, och vet därför precis vad som höjer din dators andrahandsvärde. Här presenterar Lucas Juwono, avdelningschef för produktionen på Inrego Recommerce, sina bästa råd för att höja andrahandsvärdet på ditt företags IT-produkter.

1. Fäst stöldmarkeringar på baksidan och undvik utsmyckande klistermärken

Vi vet. Klistermärken kan vara både snyggt och smart. Det ger datorerna karaktär och gör det lättare att urskilja dem från mängden. Men klistret är tidskrävande för våra tekniker att ta bort utan bestående märken – vilket gör att renoveringsbehovet ökar.

Med stickers finns även en stor risk att datorernas chassier färgas. Om de råkat ligga i solen kan de ha blivit solblekta överallt förutom just där klistermärkena har suttit. Om du måste ha stickers på datorn, såsom exempelvis stöldmarkeringar, så rekommenderar vi att du fäster dem på baksidan av datorerna. Det minskar risken för kosmetiska defektavdrag avsevärt.

2. Undvik att lägga tunga föremål på datorerna

Ställ aldrig tunga föremål på en stängd laptop! Det kanske låter självklart, men det är värt att poängtera eftersom många verkar missa det ändå. Tunga föremål kan leda till tryckskador på skärmen, så hantera enheterna med varsamhet.

3. Använd alltid fodral vid transport

Se till att skydda datorerna i största möjliga mån för att minska risken för sprickor eller repor på chassit. Använd därför alltid fodral vid transportering, även när de läggs ner i en ryggsäck eller större väska.

4. Utnyttja försäkringar

I de flesta fall följer det med garantier vid köp av IT-produkter, och många är bra på att teckna försäkringar på sina enheter. Däremot missar vissa att utnyttja sina garantier och försäkringar när olyckan väl är framme. Har du kollat upp dina försäkringar och reparerat utrustningen innan de lämnas in till oss finns goda chanser till högre ersättning. Så, se till att utnyttja dina garantier och försäkringar – du betalar för det!

5. Lås upp produkterna innan du skickar i väg dem till oss

När det väl är dags att skicka in produkterna för rekonditionering är det viktigt att komma ihåg att låsa upp dem. Personliga konton för Apple-ID eller iCloud måste avregistreras på Apple-produkter, likaså Google-konton från Android. Produkter som inte är upplåsta blir obrukbara och förlorar sitt värde vid överlämning.

6. Packa säkert för transport till Inrego

Se till att packa rätt och säkert när du skickar in produkterna till oss. Ett tips är att du använder dig av Inregos transportlösningar. Då medföljer nämligen rejält med packmaterial för att säkra att enheterna inte tar skada under transporten. Vidare hjälper Inregos logistikavdelning till och lämnar förslag på bästa paketering för varje enskild hämtning. Vi har både pallar, säkerhetsskåp och lådor med vadderade fack för att se till att leveranserna blir så säkra som möjligt.

Så. Med dessa råd i åtanke är chansen stor att din IT-utrustning får ett högt andrahandsvärde. Tumregeln är enkel – ju bättre enheterna tagits omhand, desto mer ersättning får du för dem. Vill du veta mer om hur du kan maximera ditt andrahandsvärde och rekonditionera din IT-utrustning hos oss? Klicka här!

Lucas Juwono på Inrego.

Lucas Juwono

Avdelningschef Produktion Recommerce

lucas.juwono@inrego.se