Inrego
Stocklists

Entreprenadprojekt Täby köper IT-utrustning med hög kvalitet till ett bättre pris

Kundcase 22 februari 2022 3 min läsning

Entreprenadprojekt Täby AB är ett nystartat bolag i en tillväxtperiod. Då fokus ligger på att bygga upp bolaget vill man jobba med leverantörer som är prisvärda och kan ge trygghet i form av garantier och support. På det här sättet hittade företaget Inrego som leverantör av IT-utrustning, som jobbar med kvalitet och trygghet till ett bättre pris.

Entreprenadprojekt Täby AB är en rikstäckande helhetsleverantör av fönsterbyten för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. De är ett relativt nystartat bolag som grundades 2016 och har idag 21 anställda.

När företaget startade behövde man bygga upp kontorsplatser från grunden och de köpte då all sin IT-utrustning av Inrego. Företagets anställda försågs med mobiltelefoner, datorer, skärmar, dockningsstationer, datormöss och musmattor.

- Vi insåg att vi kunde köpa kvalitetsprodukter till ett mycket bättre pris av Inrego, säger Ida Jönsson, projektledare på Entreprenadprojekt Täby AB. Då vi är ett nystartat bolag var det den ekonomiska biten som var avgörande i första hand. Det vi köper in är ungefär halva priset jämfört med om vi hade valt att köpa nytt. Men även att vi erbjuds garanti och support på samma nivå som om vi skulle köpa nyproducerade produkter.

Entreprenadprojekt Täby AB driver många projekt och har montörer utspridda över hela Sverige. Montörerna som är mycket ute på fältet och arbetar fysiskt har uppskattat att få så pass bra arbetstelefoner som iPhone 8 i toppskick. Något som var ekonomiskt möjligt när företaget valde att köpa rekonditionerade iPhones.

- Många av våra kollegor har trott att IT-utrustningen är helt ny och blir förvånade när vi säger att de är återanvända, säger Ida Jönsson. Än så länge har vi inte behövt byta ut någon IT-utrustning, mer än någon enstaka telefon som gått sönder, sedan vi köpte in dem 2016. Telefonerna används väldigt flitigt i arbetet och de har hållit ofattbart bra.

Som nystartat bolag i en tillväxtperiod är det svårt att prioritera miljöfrågor när det är så mycket annat som måste prioriteras för att företaget ska överleva. I alla projekt som Entreprenadprojekt Täby AB jobbar med finns dock miljötänket med hela tiden.