Inrego
Stocklists

Cirkulär IT ökar med över 200% i Finland

Nyheter 3 februari 2023 4 min läsning

En person som står på en klippa och fotograferar med en smartphone.

För två år sedan valde Inrego att expandera sin verksamhet till Finland, och intresset för cirkulära löningar inom it har visat sig vara över all förväntan. Under 2022 nådde Inrego Oy tillväxt på över 200 procent. Här berättar vår Finlandsansvarig, Teemu Simola, om nyckeln till framgång och den finska marknadens intresse för hållbar IT.

Under den senaste årtiondet har intresset för cirkulär it ökat i alla de nordiska länderna, och därför valde Inrego att under 2020 öppna en produktion i Vantaa, Finland. Teemu Simola var ansvarig för processen och efter endast 12 månader hade han både ett team och en produktion med 10 personer som såg till att Inrego Oy kunde leverera återanvänd elektronik till sina kunder. Från start har expansionstakten varit högre än någon kunnat förutspå.

Precis som för kunderna i Sverige värderas datasäkerhet högt hos även de finska kunderna, och Teemu berättar om vikten av att kunna skapa förutsättningarna för ett starkt förtroende hos deras kunder:

-          En av anledningarna till Inrego Oys framgång är företagets fokus på flexibel support och kundservice. Vi försöker konstant att utveckla våra tjänster och erbjudanden för att vara den främsta it-partnern för cirkulära lösningar.

Tillväxtgraden på över 200 procent under 2022 visar att medvetenheten för hållbar it är utbredd, och Teemu förklarar att det är en trend han sett utvecklas både i det finska samhället i stort, såväl som hos Inrego Oys kunder.

-          Jag är säker på att cirkulär it kommer fortsätta öka i samma takt som vår medvetenhet och kunskap om hållbarhet. Vi har sett ett stort intresse för nya samarbeten när företag förstår hur stor påverkan de har och hur enkelt det är att minimera dem.

Nyligen startade Inrego Oy ett samarbete med Aito Support, ett företag som hjälper till med att få fram it-komponenter till rekonditionerade datorer, smartphones och andra it-produkter. Förutom komponenter hjälper dem till i renoveringsprocessen och support för mobila enheter från Samsung. Samarbetet gör det möjligt att hjälpa de finska kunderna ännu mer.

-          Samarbetet med Samsung Dealer ge goda synergieffekter till våra kunder. Vi har nu möjlighet att erbjuda större helhetstjänster för våra kunder, vilket förstås känns mycket roligt!

Expansionen blir en del i att säkerställa att cirkulära lösningar finns tillgängliga i hela Norden, och det stora intresset har engagerat Teemu och Inrego Oy att utvecklas ännu mer. Under 2023 kommer de fortsätta samarbeten både över landsgränser och mellan företag.

-          Vi har ett nära samarbete med Sverige och inspireras av den svenska marknadens framsteg inom cirkulär it. Vår höga tillväxt visar vår potential. Nu är det bara att fortsätta se till att utvecklas tillsammans för en cirkulär it-marknad!

Vill du veta mer om Inrego Finland? Klicka här för att komma i kontakt med Teemu och hans team!

Teemu Simola Inrego.

Teemu Simola

Managing Director Finland

teemu.simola@inrego.fi +358505911941