A new world standard

Den 1 juni 2021 presenterar Inrego en ny världsstandard för miljörapportering inom återanvändning. Det är en ny beräkningsmodell som mäter hur mycket koldioxid (CO₂) det sparar miljön när vi återanvänder datorer, smartphones och andra IT-produkter.

Beräkningsmodellen är framtagen tillsammans med forskningsinstitutet inom miljö och hållbarhet IVL Svenska Miljöinstitutet i syfte att erbjuda branschen en helt unik modell för att räkna hur mycket återanvändning sparar miljön. Med den nya modellen kan vi nu ta fram exakta siffror på koldioxidbesparingen då den räknar på IT-produkterna utifrån kategori, underkategori och modell ända ner på komponentnivå – något som aldrig gjorts tidigare.

Den här modellen är framtagen och fri att använda för alla företag och organisationer som en del att stärka sitt hållbarhetsarbete. Från och med 1 juni 2021 kommer också Inrego kunna erbjuda sina kunder uppdaterade siffror utifrån den nya beräkningsmodellen och dessa kan förväntas bli högre än tidigare.

Många företag och organisationer strävar idag mot klimatneutralitet 2030. Detta är en del av hållbarhetsarbetet som gör att ni kommer nå det målet. Genom att ha en större koll på sin klimatpåverkan kan företag ta stora kliv mot klimatneutralitet.

Vill du läsa mer om den nya beräkningsmodellen?

Ladda ner information här!

Ladda ned rapporten

Välkommen att ladda ned rapporten.

Den nya databasen är oberoende och vetenskapligt framtagen för att beräkna miljöbesparing för IT-utrustning ner på komponentnivå.

Modellen innehåller uppgifter om ett stort antal olika kategorier av IT-produkter som laptops, skärmar, smartphones, läsplattor, skrivare och även tillbehör såsom adaptrar, tangentbord och ramminnen. För att få en sanningsenlig uträkning är det viktigt att alla komponenter räknas med.

Visste du att elektronik har den snabbast växande avfallsströmmen globalt?

Därför måste vi tänka till innan vi producerar, konsumerar och använder elektronik.

Fyra steg för att uppnå koldioxidneutralitet inom elektronikindustrin.

  1. Köp cirkulär elektronik
  2. Använd din IT-produkt under en längre tid
  3. Återanvänd
  4. Återvinn

Ladda ned vårt white paper och läs mer

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om hur du kan stärka din organisations hållbarhetsarbete genom återanvändning? För ytterligare information kontakta:

Sebastian Holmström
Circular Strategy Lead, Inrego
sebastian.holmstrom@inrego.se

“Elektronik har en högre påverkan på klimatet än vad många tror. Genom att ha en större koll på sin klimatpåverkan kan företag ta stora kliv mot klimatneutralitet.“

- Sebastian Holmström, Circular Strategy Lead, Inrego

520 kgc02e

Att köpa en återanvänd skärm besparar hela 520 kg koldioxidutsläpp i snitt, jämfört med att köpa en ny.

280 kgc02e

Att köpa en återanvänd laptop besparar 280 kg koldioxidutsläpp i snitt, jämfört med att köpa en ny.